東京農業大学 応用生物科学部 食品安全健康学科
生理機能学研究室
研究業績
ギャラリー
「2013年度」
- Isoflavone metabolism and bone-sparing effects of
daidzein-metabolites. J Clin Biochem Nutr, 52(3):193-201, 2013年 Uehara M.
- Effects of short-term fructooligosaccharide intake on
equol production in Japanese postmenopausal women consuming soy isoflavone
supplements: a pilot study. Nutr J. 12:127, 2013年 Tousen Y, Uehara M, Abe F, Kimira Y, Ishimi Y.
- Prenylation enhances quercetin uptake and reduces
efflux in Caco-2 cells and enhances tissue accumulation in mice fed long-term. J
Nutr. 143(10):1558-1564, 2013年 Mukai R, Fujikura Y,
Murota K, Uehara M, Minekawa S, Matsui N, Kawamura T, Nemoto H, Terao J.
- Endogenous Nitrated Nucleotide Is a Key Mediator of Autophagy and Innate
Defense against Bacteria 、 Molecular Cell 、 2013年11月 、 Ito C, Saito Y,
Nozawa T, Fujii S, Sawa T, Inoue H, Matsunaga T, Khan S, Akashi S, Hashimoto
R, Aikawa C, Takahashi E, Sagara H, Komatsu M, Tanaka K, Akaike T, Nakagawa
I, Arimoto H. 学術雑誌 、 共著
- Low and medium but not high doses of green tea polyphenols ameliorate dextran
sodium sulfate-induced hepatotoxicity and nephrotoxicity. Bioscience, Biothechnology,
and Biochemistry , 2013年06月 H. Inoue, M. Maeda-Yamamoto, A. Nesumi, T.
Tanaka, A. Murakami 学術雑誌 、 共著